Skimmelsvamp eksempel

10 gode råd til at undgå skimmelsvamp i din bolig

For at undgå at skimmelsvamp kan opstå, er det vigtigt med korrekt opvarmning og udluftning.

En familie på 4 personer producerer dagligt ca. 10 til 12 liter vand, det er fugt, der skal reduceres ved opvarmning og udluftning. Korrekt udluftning betyder udluftning efter behov, bedst ved hjælp af et hygrometer.

Det mest effektive er stødvis tværgående udluftning, hvor der skabes gennemtræk. Det tager ca. 1 til 5 minutter for at få en total udskiftning af luften. Afhængigt af årstiden kan man flere gange dagligt tage en gennemtræksudluftning i ca. 5 minutter. Om sommeren i ca. 25 minutter og i overgangsperioden i 10 til 15 minutter.
Man skal under ingen omstændigheder sætte vinduet på konstant udluftning ved at sætte det i hak: I den kolde årstid er der ved længevarende udluftning, ved at sætte vinduet i tippeposition, fare for, at vinduets karmområde bliver kraftigt afkølet, og at der i disse kolde områder kan opstå skimmel.

Vores 10 gode råd:

 1. Sørg for tilstrækkelig beskyttelse af varmen.
 2. Hold en overfladetemperatur på minimum 12,6°C i rummet.
 3. Undgå kuldebroer.
 4. Udluft dagligt regelmæssigt og hensigtsmæssigt (2-5 min. gennemtræk).
 5. Vær opmærksom på møblernes afstand til ydervæggen er min. 4-5 cm.
 6. Hold en jævn rumtemperatur i alle boligens brugsrum.
 7. Monter emhætte i køkkenet.
 8. Monter eventuelt en mekanisk udluftning i rummet.
 9. Tør ikke vasketøj indendørs.
 10. Opstil hygrometer og juster udluftningen.

Kan overfladetemperaturen ikke holdes uden overdreven og dyr brug af varmekilder, anbefaler vi montering af moderne klimaplader i de berørte områder eller rum. Udgiften til montering af isolerende klimaplader fra KlimaTec vil, alt afhængigt af rummets Kvm. tjene sig hjem over få år set i forhold til de ekstra varmeudgifter.

Få et uforpligtende tilbud på indvendig isolering der eliminerer skimmelsvamp og andre fugtproblemer.

2 Kommentarer

 1. […] Det er slet ikke sikkert, at du selv bliver syg eller påvirket af skimmelsvampe, selvom de findes i din bolig – men sikkert er, at de færreste mennesker ønsker at dele bolig med sundhedsskadelige mikropartikler og dårlig lugt. For høj luftfugtighed og kolde ydervægge, i et lokale eller bolig, er den hyppigste grund til at give grobund for skimmelsvamp! Læs vores 10 gode råd til at undgå skimmelsvamp! […]

 2. […] forholdmæssigt mere opvarmning i værelserne, – samt ikke mindst, – øges risikoen for dannelse af skimmelsvamp også, hvis der ikke jævnligt udluftes […]

Kommentarer er ikkemere muligt

Scroll to top